Nokvorsten repareren

Nokvorsten zijn de bovenste dakpannen om de nok van het dak af te sluiten. Bij oudere huizen zijn die meestal met cement vastgelegd. Deze specielaag zal op den duur brokkelig of poreus worden en vocht op gaan nemen. In de winter vriest dit vocht op. Omdat specie niet kan krimpen of uitzetten kan de specielaag op termijn gaan scheuren en komen daarbij de nokvorsten los te liggen. 

Hierdoor zou daklekkage kunnen ontstaan, en kan het voorkomen dat de nokvorsten van het dak waaien bij een stevige wind. Zo een vallende dakpan zou erg veel schade kunnen aanrichten. Het kan ook voorkomen dat reparatie niet meer mogelijk is doordat de nokvorsten zo erg beschadigd zijn. In dat geval raden wij u aan uw nokvorst te vernieuwen. Indien u uw nokvorsten wilt laten repareren raden wij u aan om contact met ons op te nemen op 06-17516545 of door ons offerteformulier in te vullen.

Nokvorsten vernieuwen

Mogelijk moeten uw gehele nokvorsten worden vernieuwd. Indien mogelijk zullen wij echter de oude specie van de dakpannen verwijderen en deze hergebruiken. In andere gevallen dient er gebruik gemaakt te worden van nieuwe dakpannen. 

Daarna zal er aan de beide zijdes van het dak een rij pannen geplaatst worden. Vervolgens word er ondervorst geplaatst of stroken Flexim dakmortel. Dit is afhankelijk van de constructie van het dak en de wensen van de klant. Als laatste zullen de nieuwe nokvorsten geplaatst worden en vastgezet d.m.v. Flexim dakmortel of nokhaken. Wilt u uw nokvorsten laten vernieuwen of repareren raden wij u aan direct contact op te nemen via het nummer 06-17516545 of een offerteaanvraag in te dienen.