Voorkom een schoorsteenlekkage

Veel huizen zijn voorzien van een schoorsteen. Een schoorsteen is daarbij vaak even oud als het huis waarop de schoorsteen staat. Een schoorsteen heeft vaak last van weersomstandigheden en het kan voorkomen dat de voegen aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) wat beide kan leiden tot een lekkage in het ergste geval. Heeft u het idee dat uw schoorsteen is aangetast of wilt u uw schoorsteen laten controleren of heeft u al last van een lekkage? Dan raden wij u aan contact met ons op te nemen door ons offerte formulier in te vullen of door ons te bellen op het nummer 06-17516545.

Een oude schoorsteen

Door de verzanding van de voegen en beschadiging van de schoorsteen kan naast een lekkage ook terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging. De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Bij hakken of uitbreken van de voegen komt het nogal eens voor dat er behoorlijke schade wordt aangericht aan het metselwerk van de schoorsteen door de krachten die hierdoor op de schoorsteen worden uitgeoefend. Om dit te voorkomen, maken wij uitsluitend gebruik van de nieuwste technieken en zullen wij met diamant de voegen uitfrezen. Bij het frezen wordt nauwelijks kracht uitgeoefend op het metselwerk van de schoorsteen, waardoor het risico op scheuren of losraken van de stenen tot een minimum wordt gereduceerd. Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vastgemetseld worden. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen, kan uw schoorsteen weer vele jaren mee.

Schoorsteen renovatie

Een schoorsteenrenovatie is vaak de oplossing om uw schoorsteen weer in de oude staat te krijgen LN Daktechniek is daarbij de specialist als het om uw schoorsteen gaat. Wij kunnen uw schoorsteen herstellen, vernieuwen of renoveren als deze beschadigd is. Twijfel daarom niet en neem in het geval van een schoorsteenrenovatie direct contact met ons op het nummer 06-17516545 of vul ons offerteformulier in.